SHKOLLA E GJIDHËNIES|Video 50: HUNDËT E ZËNA, LEMZA, TË VJELLAT TE FËMIJA GJATË GJIDHËNIES

Të porsalindurit e kanë të vështirë të marrin frymë me gojë, prandaj, kur u bllokohet hunda, u vështirësohet frymëmarrja, sidomos kur ushqehen. Kur ndodhë një gjë e tillë fëmija nervozohet, qan dhe bile refuzon ushqimin.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES |Video 49: E USHQEJ FËMIJËN ME GJI, PËRSËRI QAN. PËRSE?

Një sheqtësim i zakonshëm i nënës mund të jetë kur fëmija i saj qan shumë. Normalisht një fëmijë qan kur diçka nuk shkon mirë,  psh. Është lagur, është i uritur, i dhemb diçka ose ka ftohtë. Ai gjithashtu mund të qajë edhe kur është vetëm, s’ka rehati ose ka frikë nga diçka. Fëmija qan edhe pa ndonjë shkak të dukshëm (për kapriço) dhë në këtë rast nëna gabimisht mund të mendojë se qumshti i saj nuk është i mjaftueshëm ose është i hollë.     @ të gjitha të drejtat…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES|Video 48: MYKU NË GOJËN E FËMIJËS DHE NË GJIRIN E NËNËS GJATË GJIDHËNIES

Një nga problemet e zakonshme me të cilat përballen nënat pas lindjes së një fëmije që në fillim të ushqyerjes me gji është infeksioni mykotik. Bëhet fjalë për një infeksion me kërpudhat Candida Albicans, e cila është vazhdimisht e pranishme në organizëm.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 47: BLLOKIMI I QUMSHTIT, MASTITI, APSCESI

Në çdo kohë gjatë kohës kur ju jeni duke ushqyer me gji, gjoksi juaj mund të bëhet papritur i tensionuar, i dhimbshëm, i ngrohtë në një zonë të caktuar të tij dhe qumshti nga disa dalje në thithkë nuk del jashtë. Nga jashtë shfaqet një gungë e fortë e dhimbshme në prekje me skuqije dhe nxehtësi. Problemi është se diku në indin e gjirit, një kanal qumshti është i bllokuar që nuk e lë qumshtin të dal.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 46: GJIDHËNIA KUR KENI THITHKA APO GJINJ TË MËDHENJ

Thithkat e mëdha mund të jenë të vështira për të sapolindurit. Edhe thithkat e përmasave mesatare mund të duken shumë të mëdha nëse fëmija juaj është i lindur parakohe. Në mënyrë që fëmija juaj të kap gjirin mire, ai duhet të marrë të gjithë thithkën dhe një sasi të mire të pjesës së kaftë rreth thithkës në gojë.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL  

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES|Video 45: MBUROJAT E SILIKONIT DHE KUPAT PËR GJINJTË GJATË GJIDHËNIES

Mburojat e thithkave përdoren për ushqyerjen me gji në situata të veçanta. Është një copë gome ose silikoni shumë e hollë dhe e butë që mbulon areolën dhe thithkën dhe vendosen për të zgjatur thithkën. Ato janë në madhësi të ndryshme dhe kanë vrima të vogla në majën e thithkës duke lejuar që qumshti i gjirit të rrjedhë nga gjiri, përmes mburojës deri te goja e foshnjës që thith.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES|Video 44: GJIDHËNIA ME THITHKA TË ÇARA

Që në fillim të dhënies së gjirit, sidomos nëse keni thithka të ndjeshme, mund të ndodhë që ato të skuqen pak dhe të acarohen dhe të ndjeni dhimbje në fillim, por kjo dhimbje duhet të zhduket që në sekondat e para të dhënies së gjirit.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES|Video 43: THITHKA TË DHIMBSHME GJATË GJIDHËNIES. MIRËMBAJTJA DHE HIGJIENA E TYRE

Rreth ditës së dytë apo tretë pas lindjes dhe ndonjëherë gjatë dy javëve të para, shumë nëna ankohen për dhimbje të gjirit sa herë që fillojnë ta vënë fëmijën në gji. Nëse bëhet fjalë vetëm për ndjeshmërinë e thithkave, pas disa sekondash deri në pak minuta të ushqyerjes me gji, dhimbja do të ulet dhe do të zhduket. Kjo dhimbje është e bezdisshme dhe e pranishme pothuaj tek të gjitha gratë që e vënë në gji fëmijën. Nëna thotë se “më shpon gjiri”.   @ të gjitha të drejtat e…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 42: THITHKAT E SHESHTA DHE USHQYERJA ME GJI

Thithka e gjirit zakonisht është e tillë që në mënyrë të përsosur t’i përshtatet gojës së foshnjes duke e bërë të lehtë ushqyerjen e saj. Por forma e thithkës luan një rol shumë të rëndësishëm në këtë proces. Në përgjithësi, të gjitha gratë janë të afta të ushqejnë me gji pavarësisht nga forma e gjinjve të tyre. Megjithatë, gratë që kanë thithkat e sheshta ose të tërhequra brenda shpesh shqetësohen rreth problemeve me të cilat përballen gjatë dhënies së gjirit.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 41: POMPAT PËR SHTRYDHJEN E QUMSHTIT TË GJIRIT

Shtrydhja e gjinjëve me pompë është më e lehtë. Janë disa lloje pompash dhe punojnë në mënyra të ndryshme. Të gjitha kanë grykën, e cila puthitet mbi thithkën dhe areolën. Kemi pompa dore dhe pompa elektrike.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 40: ZBRAZJA DHE SHTRYDHJA E GJINJËVE

Është e rëndësishme t’a mësoni shtrydhjen e qumështit nga gjinjtë tuaj. Kjo mund të shmang tejmbushjen e gjinjëve, të zbusë gjinjtë kur janë të fryrë dhe gjithashtu ta bëjë më të lehtë rrjedhjen e qumështit nga gjiri. Me këtë video do të tregojmë se si të shtrydhet qumështi i gjirit dhe si të ruhet në mënyrë të sigurt për më vonë.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 39: MASAZHA E GJIRIT

Masazha e gjirit dhe shtrydhja me anë të duarve janë aftësi shumë të rëndësishme që duhen pasur nëse jeni me gjidhënie ose keni ndërmend të ushqeni me gji. Kjo mund t’ju ndihmojë të largoni qumshtin dhe të zbrazni gjirin kur hasni në ngecje ose kanale të bllokuara.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 38: FRYERJA E GJINJËVE GJATË GJIDHËNIES

Në ditët e para pas lindjes, gjinjtë fryhen për shkak të qumshtit që po fillon të “vie”. Dy deri në pesë ditë pas lindjes, ushqimi i parë i foshnjes, kulloshtra, zëvendësohet në gji nga qumshti kalimtar, i cili është në sasi shumë më të mëdha dhe pas atij kalimtar, deri rreth ditës së 14-të pas lindjes, fillon të formohet qumshti i përhershëm.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 37: ANKTHI I NËNËS DHE NDIKIMI I RRETHIT GJATË GJIDHËNIES

Ditët e para janë më të vështirat për një nënë. Shpeshherë, gëzimi i lindjes kthehet në shqetësim, sepse shumica e nënave mendojnë se nuk kanë qumsht aq sa duhet.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 36: SI TA PËRBALLOJ GJIDHËNIEN?

Përveç ndjenjës së mrekullueshme që ngjall te një grua lindja e një fëmije, ky akt vë përpara saj përgjegjësinë më të madhe që përgatit jeta. Përgjegjësia ndaj fëmijës tonë nuk mund të krahasohet me asgjë që na ndodh në jetë. Dhe ndërsa kujdesemi për një fëmijë, gjëja më e rëndësishme për ne është që fëmija të jetë i ngopur.     @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë