Letër nënës që humbi fëmijën pas lindjes , në muajt e parë të jetës.

Në vend të ngushëllimit Shkruan: Dr Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist     Nënë e dashur, ju mund të keni humbur djalin tuaj por nuk keni humbur asnjëherë ndjenjat që keni pasur për të, kujtimet, ëndrrat. -Kujtojeni momentin kur për herë të parë kuptuat që keni ngelur shtatzënë, kujtoni lotët e gëzimit, kujtoni sa fort rrahu zemra juaj që në trupin tuaj kishte filluar të krijohej një jetë tjetër. -Kujtojeni kur në barkun tuaj dëgjuat për herë të parë lëvizjet sa e lumtur ishit, sa shumë u gëzuat e…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Inara e bukur u bë sërish me flokë

Inara, u bë me flokë. Në Fondacionin “Zemër për ty”, ne besojmë se akti i ofrimit të një parukeje për shkak të humbjes së flokëve do të rrisë vetëvlerësimin dhe besimin e një fëmije gjatë një periudhe të vështirë në jetën e tyre të re. Ishte Inara ajo që u bë sërish me flokë. Ajo është shumë e bukur dhe e qeshur edhe pa flokë. Flokët tona të dhuruara për të janë vetëm një aksesor. Me kujdes dhe dashuri, ne ndihmojmë fëmijët dhe familjet e tyre në procesin e zgjedhjes…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Mitet dhe të vërtetat rreth sëmundjes “lija e ujit” apo variçela

Nga: Dr. Ismail Lutolli Specialist pediatër, subspecialist dietolog-nutricionist   • Fëmija i cili ka sëmundjen  “lija e ujit” nuk duhet të pastrohet për 10 deri 15 ditë!  • Fëmija im ka pasur sëmundjen  “lija e ujit” para disa viteve, tani e ka përsëri. A është e mundshme kjo?  • Ushqyerja me gji parandalon foshnjën nga infektimi i virusit të variçellës. • Me dhjam të “guses” (roses) shërimi është më i shpejtë, sidomos në puçrrat e kokës!   Ka shumë sëmundje, trajtimi i të cilave ngjall debate e kundërthënie të shumta. Ekziston…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë